browser icon
Uporabljate varnostno pomankljivo različico spletnega brskalnika. Prosimo posodobite vaš spletni brskalnik!
Uporaba zastarelega brskalnika ni priporočljiva iz varnostnih razlogov. Za varnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo vas prosimo, da še danes posodobite vaš spletni brskalnik ali namestite novejšega.

Šola v naravi – četrti dan

Posted by on 16. junij, 2017

4.dan je bilo težko vstati, saj smo v sredo zvečer pozno zaključili z aktivnostmi – zabavali smo se z igrami brez meja. Učitelji so si izmislili osem različnih športnih iger, v katerih smo morali vključiti vse naše spretnosti, vztrajnost in iznajdljivost. Najbolj zanimiva je bila igra »rakci«, pri kateri smo v paru med hrbti prenašali plavalno desko. Zabavali smo se tudi pri igri prenašanja vode v plastičnih kozarčkih in prenašanja balinčkov na čelu. Jokerji so nam pomagali in na koncu so zmagali najbolj spretni.

Četrtkovo popoldne smo pričeli na pomolu in z ladjico odpluli v Piran. Čeprav se je ladjica imenovala Resnik, nismo bili resni, saj smo se v družbi prijaznega mornarja zabavali s petjem, se javili na radio Robin, opazovali slovensko obalo in njene lepote.

V Piranu smo se čudili najrazličnejšim rastlinam in živalim morja v Akvariju. Prepoznali smo mlade morske pse, škarpeno, morskega skata, školjke… Pri gasilnem domu nas je pričakal izkušeni gasilec Gorazd, ki nam je zelo natančno in doživeto pripovedoval o izkušnjah pri svojem delu. Z navdušenjem in vprašanji smo opazovali potapljaško opremo in vse pripomočke, potrebne za reševanje v morju ali pri podvodnem ribolovu.

Končno smo si privoščili še sladoled na Tartinijevim trgu. Tik pred odhodom v Ankaran, smo v slovo pozdravili ogromno meduzo. Ob povratku smo ladjico krmarili tudi sami.

O dogodkih 5. dne vam bomo poročali v živo, se vidimo 🙂

Lep pozdrav učenci 4.r in učiteljici Sara Furlan in Maja Funa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja