browser icon
Uporabljate varnostno pomankljivo različico spletnega brskalnika. Prosimo posodobite vaš spletni brskalnik!
Uporaba zastarelega brskalnika ni priporočljiva iz varnostnih razlogov. Za varnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo vas prosimo, da še danes posodobite vaš spletni brskalnik ali namestite novejšega.

Šola v naravi – tretji dan

Posted by on 14. junij, 2017

Včeraj smo utrujeni in zadovoljni, da smo s teleskopom opazovali nočno nebo, legli k počitku. Jupiter se sicer vidi tudi s prostim očesom, a le s teleskopom lahko vidiš tri njegove lune. Za predavanje in izkušnjo opazovanja s teleskopom, se gospodu Rutarju najlepše zahvaljujemo. Ni nam bilo težko vstati, čeprav smo k počitku legli po 22 uri. Po zajtrku smo uredili sobe. Vsi smo se trudili s pospravljanjem oblačil, osebnih pripomočkov, brisač, kopalk, kreme, knjig, revij, igračk…. Včasih se najde tudi kaj nam “neznanega” (nogavica). S šolskimi mapami odhitimo na dogovorjeno mesto, se usedemo v tihi kotiček v naravi in prisluhnemo navodilom učiteljice. Danes smo poslušali ljudsko pripoved z naslovom: »Zakaj je morje slano?« Zbrano in napeto smo poslušali o čudežnem mlinčku, ki je mlel, mlel, mlel ….in melje še danes. Spoznali smo tudi način, kako ga ustaviti, vendar ga moramo najprej poiskati na dnu morja, kjer melje, melj in melj sol. Plavanje pod vodo in potapljanje nam gre odlično, zato verjamemo, da bomo mlinček kmalu našli. Najvztrajnejši plavalci so preplavali razdaljo od prvega do drugega pomola in se veselo poigravali na napihljivih blazina »Fun parka«. Utrujeni in ponosni, da smo plavali 2×10 minut, smo prišli iz vode. Vsem smo pripovedovali o bližnjem srečanju z meduzami, ki k sreči niso imele lovk. Njihova oblika in želatini podobno telo je v morju težko opazno, a našim pogledom niso ušle, zato smo jih opazovali še s pomola. Tudi na bazenu je bilo pestro in zanimivo. Obvladamo skoke na noge, bombico in na glavo, kar je zelo zabavno.

V prostem času spoznavamo vrstnike, se pogovarjamo in igramo. Jutri nas čaka vožnja z ladico in ogled Pirana, kar se zelo veselimo.

Lep pozdrav učenci 4. razredov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja