browser icon
Uporabljate varnostno pomankljivo različico spletnega brskalnika. Prosimo posodobite vaš spletni brskalnik!
Uporaba zastarelega brskalnika ni priporočljiva iz varnostnih razlogov. Za varnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo vas prosimo, da še danes posodobite vaš spletni brskalnik ali namestite novejšega.

Dan Japonske

Posted by on 12. junij, 2017
V soboto, 10. junija, je skupina učenk z mentorico Sonjo Simonič Puc obiskala prireditev Dan Japonske v Ljubljani, ki jo organizirata japonsko veleposlaništvo in Genki center. Na razstavnem prostoru je bilo veliko stojnic, ki so predstavljale preko štirideset društev, organizacij in podjetij, ki se na slovenskih tleh ukvarjajo z Japonsko.
Dekleta so se preizkusile v poznavanju japonskih pismenk, risale in barvale so tipične dekliške like iz japonskih mang in animejev, nekatere so se oblekle v tradicionalni japonski kimono in poskusile japonsko hrano. Ogledali smo si prikaz kaligrafije in slikanja s čopičem, poslušali japonsko glasbo na bobnih in videli tradicionalne japonske plese. Srečali smo tudi navdušence nad japonskimi mangami in animeji, ki so bili oblečeni v znane like iz teh japonskih stripov in risank. Klubi, ki se ukvarjajo z borilnimi veščinami, so prikazali svoje spretnosti, mojstri japonske kulinarike pa svoje.
Učenke, ki letos obiskujejo japonski krožek, so bile nad prireditvijo navdušene, upam, da bodo z veseljem spoznavale japonski jezik in kulturo tudi drugo leto.
Sonja Simonič Puc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja